Într-un oraș din România a fost înființat primul frigider comunitar. Oamenii pot veni să ia mâncare, fără să plătească, dar există și o condiție. Iată cum pot beneficia oamenii de acest ajutor.
Primul oraș din România în care a apărut frigiderul comunitar este Câmpina. Persoanele care au mai multe posibilități îl aprovizionează cu lactate, carne, conserve, dar și dulciuri. Acesta este umplut zilnic, iar de cele mai multe ori, cei care aduc alimente sunt atenți la nevoile oamenilor pe care îi ajută.
Cei care au nevoie de alimente trebuie să se înscrie pe o listă. Până în prezent, 350 de persoane s-au putut bucura de alimente.
„Un domn de 75 de ani a venit și a adus salam, cașcaval, iaurturi, cumpărate din pensia sa. Știți cât de mult contează ca un om să îți mulțumească pentru că a avut ocazia, pentru prima dată, să mănânce cașcaval? Sau un copil ia din frigider un ou de ciocolată și să îți spună că așa ceva a văzut, până acum, doar la televizor…
Avem înscrise pe listă 350 de familii nevoiașe. Singura condiție este ca acestea să aibă un venit sub 1000 de lei pe membru de familie sau să fie fără niciun venit. Ideea de bază a proiectului este: comunitatea ajută comunitatea”, a precizat Valentin Dimon, managerul proiectului Frigiderul Comunitar.
CITEȘTE ȘI: AJUTOR DE 1.000 DE LEI PENTRU ROMÂNI! CINE SUNT CEI CARE VOR PUTEA BENEFICIA DE BANI
Mai multe companii, dar și persoane fizice au donat alimente chiar din prima zi în care au aflat de existenta acestui program. În numai 10 zile, 25 de familii nevoiașe au mers să ia alimente de strictă necesitate din frigiderul comunitar.
Pe lista de așteptare s-au înscris însă 350 de persoane nevoiașe, care își doresc să beneficieze de ajutoare.